ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1

ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΟΠΩΣ πχ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΚ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Μην ξεχνάτε

να κάνετε κλικ στον τίτλο του χάρτη (είναι με μπλε γράμματα στο τέλος) μετά τη λέξη «Προβολή» για να μεταφερθείτε σ’ αυτόν σε πλήρη οθόνη

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Αυτοκινούμενο Τροχόσπιτο – Μύθοι και πραγματικότητα

Αυτοκινούμενο Τροχόσπιτο – Μύθοι και πραγματικότητα
Όταν αγόρασα το πρώτο μου αυτοκινούμενο, δεκαπέντε χρόνια πριν, δεν είχα και πολλά πράγματα να απαντήσω στον εαυτό μου πριν προβώ σ’ αυτή την αγορά. Με δεδομένο ότι υπήρχαν στο σπίτι δυο πολύ καλοί μισθοί και ότι το αρχικό κεφάλαιο ήταν εξασφαλισμένο, έτσι έγινε η αγορά. Σήμερα όμως ο υποψήφιος αγοραστής, έχει πολλά πράγματα να σταθμίσει πριν το αποφασίσει. Αυτούς τους παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπ’ όψην θα προσπαθήσω να εντοπίσω και να αναλύσω σ’ αυτή την έρευνα. Για να μην βρεθεί κανείς στο σημείο να μετανιώσει αφού πρώτα έχει πληρώσει ένα σεβαστό ποσό. Καλή η αγάπη μας για τη φύση και τα ταξίδια αλλά, να μη μας γίνει και πηγή άνχους.
Πρώτα απ’ όλα οι θέσεις και οι υποδείξεις είναι προσωπικές άρα και υποκειμενικές. Εσείς απλά ακούτε και επιλέγετε.
Από πού να αρχίσω όμως. Πολύ δύσκολο. Θεωρήστε λοιπόν ότι η σειρά που ακολουθεί στην παράθεση των απόψεων,  δεν σημαίνει πως ισχύει και ως ιεράρχηση σπουδαιότητας. Πάμε λοιπόν.
ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
Οι καιροί άλλαξαν. Παρκάρισμα στο δρόμο είναι μεγάλο ρίσκο. Οι διαρρήκτες παρα έγιναν πολλοί. Και μην ξεχνάτε ότι εμπίπτετε στην κατηγορία του ΚΟΚ λόγο του όγκου,  που απαγορεύεται να σταθμεύετε πάνω από 48 ώρες στο ίδιο σημείο. Ενας κακός γείτονας σίγουρα θα το μάθει και θα σας απειλεί.
ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΙΧ
Δικαίωμα σας αλλά εγώ σας το λέω για να το έχετε υπ’ όψιν σας και να μετρήσετε το συνολικό κόστος κατοχής και συντήρησης δύο αυτοκινήτων εκτός των φορολογικών επιβαρύνσεων.
ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
Μέχρι σήμερα επιβαρύνονται μόνο τα αυτοκίνητα που είναι από 2000 κυβικά και άνω και μέχρι 10ετούς παλαιότητας. Πολλά όμως ακούγονται τον τελευταίο καιρό για αλλαγές καθώς και για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας.
ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ
Μέχρι το καλοκαίρι παραδίδονται σχεδόν όλοι οι υπο κατασκευή αυτοκινητόδρομοι. Οι Ελλάδα γέμισε με νέους σταθμούς Διοδίων. Εχετε υπ’ όψιν ότι κάτω από 5€ δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις πουθενά. Υπάρχουν δε και περιπτώσεις που αγγίζουν τα 10€. Αν το αντέχετε, προχωρήστε.
ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Στην Ελλάδα της κρίσης όλα έχουν αυξηθεί. Ένα κακοσυντηρημένο Ντίζελ καίει πάνω από 10 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.Για ένα ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη με επιστροφή θα ξοδέψετε 120 λίτρα περίπου που σημαίνει 150€ συν 142€ διόδια, ναι με επιστροφή.
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Αρκετοί φοβούνται σήμερα να διανυκτερεύσουν στο δρόμο (ιδιαίτερο γυναίκες) Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν. Ακόμα κι αν αγκιστρωθείτε στην δικαιολογία να πηγαίνετε για το λόγο αυτό σε διάφορα κάμπινγκ, σας πληροφορώ πως ποτέ δεν θα βρείτε κάμπινγκ εκεί που πάτε γιατί τροχόσπιτο σημαίνει πως πηγαίνω όπου μου καπνίσει. Ακόμα κι αν βρείτε δεν θα σας δεχθούν για μια μέρα. Αφήστε για το κόστος δεν το συζητώ.
NO CAMPING HERE
Σας θυμίζει κάτι αυτή η έκφραση; Ελάτε τώρα, μην μου κάνετε τον ανήξερο. Εγώ προσωπικά, βαρέθηκα να την ακούω και να μου λένε ‘’έρχονται οι μπάτσοι’’ Το κάμπινγκ στην Ελλάδα απαγορεύεται σε όλη την επικράτεια. Ολοι επιτρέπεται να παρκάρουν στις παραλίες, εκτός από εσένα. Τώρα αν μπορείς να παριστάνεις το ‘’μένω λίγο και φεύγω’’ τότε αλλάζει το πράγμα. Λυπάμαι πάντως όλους αυτούς τους φοβητσιάρηδες που παρκάρουν μέσα στον ήλιο, κάνουν το μπάνιο τους και μετά μαντρώνονται μέσα χωρίς ούτε  σκαμνάκι να βγάλουν έξω και το πολύ την άλλη μέρα έχουνε φύγει γι άλλες πολιτείες, για να αποφύγουν το NO CAMPING HERE Ετσι όμως δεν θα ευχαριστηθείς ποτέ σου διακοπές. Ξέρετε τι μου έλεγε ένας παλιός τροχοσπιτάς; Για μένα οι διακοπές αρχίζουν το Σεπτέμβριο. Και είχε δίκαιο. Αν είσαι εργαζόμενος που παίρνει την άδεια του Ιούλιο-Αύγουστο , ξέχνα το.
ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ;
Μια τέτοια δαπάνη πρέπει να κάνει την απόσβεση του. Αν είσαι εργαζόμενος (άρα με λίγο ελεύθερο χρόνο) είναι ζήτημα η δαπάνη ενός τέτοιου ποσού. Αν δεν κάνεις χιλιόμετρα, δεν πας ταξίδια, φυσικά και στο εξωτερικό, δεν λέει.
ΤΟ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Μπορεί να τα έχεις όλα ζώντας μέσα σ’ αυτό αλλά όχι σε απόλυτη αφθονία. Αν εσύ θέλεις τα μπάνια σου πρωί βράδυ, που θα βρεις το νερό για να ανεφοδιαστείς ή για να αδειάσεις τα απόνερα και την τουαλέτα; Η ζωή στο τροχόσπιτο θέλει μέτρο και κάποιες εκπτώσεις στην κατανάλωση κάθε είδους, ακόμα και φαγητού.
ΜΗ ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ (βλέπε εκδρομές συλλόγου)
Το τροχόσπιτο σημαίνει ελευθερία και ζωή στη φύση. Αυτά τα απέραντα τραπεζώματα και τα κοντοσούβλια είναι καθαρή επίδειξη του ενός προς τον άλλον, κοιτάξτε εγώ πως ζω. Κανονίστε με τη δική σας παρέα μια εκδρομή και περάστε υπέροχα. Δεν είναι ανάγκη να συμπεριφέρεστε σαν αγέλη.
Αυτά για την ώρα
Θα προσθέσω αργότερα και μερικές άλλες λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν πιστεύω στις επιλογές σας
Εως τότε να περνάτε καλά

Μαντζούρης  Κων/νος
Συνταξιούχος

Λάτρης της φύσης και των ταξιδιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου